İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Dişlerin sağlıklı olması kadar estetik bir görünüme sahip olması da son derece önemlidir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak diş sağlığını ve görünümünü etkileyen sorunlar yaşanması yalnızca sağlığını olumsuz yönde etkilemekle kalmaz. Aynı zamanda estetik açıdan memnuniyetsizliğe neden olabilecek bir görünüm oluşabilir. Bu tür sorunları gidermek için uygulanabilen çeşitli diş hekimliği prosedürleri vardır. Bunların başında gelen implant tedavisi İstanbul ve diğer illerimizde en çok uygulanan tedavi yöntemlerindendir. Aynı şekilde zirkonyum diş İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde büyük ilgi görmektedir. Kadıköy diş hekimi aramaları yapan pek çok kişinin temel amacı dişlerinin hem sağlığını hem görünümünü iyileştirmektir.
Çeşitli nedenlere bağlı olarak bir ya da daha fazla sayıda eksik diş olması ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkilediği gibi estetik açıdan hoşnutsuzluklara da neden olabilir. İmplant tedavisi günümüzde en çok uygulanan dental prosedürler arasında yer alır. Bunun nedeni, teknoloji ve diş hekimliği alanındaki gelişmeler sayesinde implant tedavisinin geleneksel köprü ve protez tedavilerine karşı etkili bir alternatif haline gelmiş olmasıdır.
Diş çürümesi, diş eti hastalığı, diş kırılması ve benzer nedenler diş kaybına neden olabilir. Daha eski dönemlerde kişinin ağzında bir ya da daha fazla sayıda diş eksiği olması halinde genellikle köprü ya da takma diş tedavilerinin uygulanması tercih edilirdi. Günümüzde bu tedavilerin yerini alan implant tedavisi güvenilir, estetik ve kalıcı bir yöntem olarak öne çıkmaktadır.
İmplant tedavisi hastanın ilk muayenesinden cerrahi prosedüre diğer bir deyişle abutment ve kron yerleştirilene dek yaklaşık 3 ila 9 ay sürer. Ancak implant tedavisinin ne kadar süre içinde tamamlanacağı her hasta özelinde, hastanın mevcut durumuna ve ne kadar sürede iyileşeceğine bağlı olarak değişebilir. Diğer yandan hastada kemik grefti ya da sinüs lifting gibi ileri cerrahi prosedürler uygulanması gereken durumlarda implant tedavisinin tamamlanması için daha fazla süreye ihtiyaç duyulur.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com/implant-tedavisi/
İmplant Nedir? Neden Yapılır?
Kişinin çiğneme yeteneğini ve estetik görünümünü geri kazanması amacıyla cerrahi olarak çeneye implant edilen diş implantları; kron, köprü ya da takma diş gibi yapay dişler için en iyi desteği sağlamak için uygun bir seçimdir. Herhangi bir yaralanma ya da hastalık nedeniyle dişlerin kaybedilmesi hızlı kemik kaybına, kusurlu konuşmaya, çiğneme bozukluklarına ve çene ortopedisinin bozulmasına neden olabilir. Kaybedilen bir dişin yerine dental implant tedavisi uygulanması, hastanın yaşam kalitesinin ve sağlığının iyileştirilmesini sağlar.
Diş implantı sistemlerinde, diş implantı gövdesi ve diş implantı dayanağının yanı sıra dayanak sabitleme vidası bulunması da mümkündür. Dental implant gövdesi diş kökü yerine çene kemiğine cerrahi prosedürle yerleştirilir. Dental implant abutmenti ise genellikle sabitleme vidası kullanılarak implant gövdesine takılır. Böylece takılan yapay dişlerin, diş etlerinden ağza doğru uzanması sağlanır.
Genellikle vida şeklinde bir diş kökü olan implant çeneye cerrahi olarak yerleştirilir. Dental implant tedavisi sayesinde hastanın ağzındaki diş eksiklikleri tamamlanabilir. İmplant tedavisinde genellikle titanyumdan yapılan vidaların kullanılması tercih edilir. Diş vidaları özel ara parçalar kullanılarak vidaların üzerine yerleştirilir.
Diş implantı prosedürü, hastanın ağzındaki eksik bir ya da daha fazla sayıda dişi değiştirmek için uygulanan diş tedavisinin önemli bir adımıdır. Diş implantları kolayca çıkarılan takma dişler olarak da tanımlanabilen hareketli protezlerden farklı olarak küçük bir cerrahi prosedürle çene kemiğine yerleştirilirler.
Diş implantı genellikle titanyum malzemeden üretilmekte olup vida gibi görünür. Eksik diş köklerinin olduğu çeneye yerleştirilen implantın, çevresindeki kemikle kaynaşması için belirli bir süre beklenmesi gerekir. Böylece implantın yerinde tutulması mümkün olur. Eksik dişten kaynaklanan boşluğu doldurmak için metale yapay bir diş ya da porselen kron takılır. Estetik bir görünüm kazanılması için kronun şeklinin, boyutunun ve renginin hastanın doğal dişlerine benzemesi gerekir. Bunu sağlamak için hasta özelinde planlama yapılır. Diş implantları aynı zamanda bir diş köprüsünü ya da takma dişleri yerinde tutmak için de kullanılabilir.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com/zirkonyum-dis/
İmplant Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi lokal ya da genel anestezi altında uygulanabilmekte olup öncelikle hasta muayene edilir. Yapılan taramalar ve çekilen röntgen sayesinde implantın nereye yerleştirileceği net bir şekilde görülebilir. Küçük bir operasyon ile dental implant çene kemiğine yerleştirilir.
Diş implantının çevresindeki kemiğin büyümesi sayesinde yaklaşık birkaç ay içinde implant stabil hale gelmektedir. Diş hekiminin yeni diş ya da dişler için bir temel oluşturmasının ardından, yapay diş ya da dişleri yapmak için ağız ölçüleri alınır. Yapay dişin ya da dişlerin temele vidalanması ya da yapıştırılması ile dental implant prosedürü tamamlanır.
Tek bir implantın çene kemiğine yerleştirilmesi için yaklaşık 10 ila 25 dakikaya ihtiyaç duyulur. İmplantın çene kemiğiyle uyuşup kaynaşması ve gerçek diş kökünün yerini alması için çene kemiğine tutunmasını beklemek gerekir. Bunun için yaklaşık 3 ila 6 aylık süreye ihtiyaç duyulur.
Sayfa: https://www.nazannurarik.com