Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Deha Dizisi Cavidan Kimdir?

Deha Dizisi Cavidan Kimdir?

Cavidan karakteri, Deha dizisinde Devran ve kardeşlerinin babaannesi, İskender’in annesi olarak izleyici karşısına çıkmaktadır. Cavidan, İskender’in yıllar önce kendisini ve ailesini terk etmesine rağmen, oğluna karşı derin bir sevgi ve sadakat beslemeye devam etmektedir. İskender’in yokluğunda dahi ona toz kondurmayan Cavidan, oğlunun bir gün geri döneceğine dair umudunu asla kaybetmemiştir. İnatçı ve dirençli yapısıyla, ailesini bir arada tutmaya çalışırken, İskender’in geri dönmesini sabırsızlıkla beklemektedir. Cavidan’ın bu ısrarlı bekleyişi, karakterin içsel çatışmalarını ve duygusal dünyasını gözler önüne serer.

Emel Göksu (d. 25 Şubat 1945, Malatya), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1962 yılında profesyonel sanat yaşamına adım atan Göksu, uzun yıllardır sahne ve ekranlarda yer almaktadır. Sanatçı, kendisi gibi sanat dünyasında tanınan isimler olan oyuncu Fadik Sevin Atasoy ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bale sanatçısı olan İbrahim Eren Keleş‘in annesidir.

Göksu, 1968-1969 yıllarında Denge Çocuk Tiyatrosu adlı Türkiye’nin ilk gezici çocuk tiyatrosunu Ankara’da kurmuştur. Tiyatro eğitimini geliştirmek amacıyla 1970 yılında İngiltere’de LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art)’da eğitim almıştır. 1974 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu‘nda göreve başlayan Göksu, 1980’den itibaren Ankara Devlet Tiyatrosu‘nda çalışmaya devam etmiştir.

Kamera karşısında da başarılı bir kariyere sahip olan Emel Göksu, birçok sinema ve dizi projesinde rol almıştır. Özellikle Bizim Evin Halleri dizisinde canlandırdığı “Fincan” karakteri ile geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınmıştır.

Emel Göksu’nun son dizileri:

  • Deha – 2024-günümüz – (Cavidan)
  • Aile – 2023-2024 – (Seher Soykan)
  • Babam ve Ailesi – 2016 – (Maçide)
  • Kocamın Ailesi – 2015
  • Adını Kalbime Yazdım – 2013-2014 – (Nilgün Sağyaşar)
  • Hayatımın Rolü – 2012 – (Bedia)

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Deha Dizisi Cavidan Kimdir? Emel Göksu Biyografisi Son Dizileri

Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.