Bizi Sosyal Medyada Takip Edin

Muhteşem Yüzyıl Kösem Dizisi Oyuncu Kadrosu, Konusu Ve Fragmanı

Muhteşem Yüzyıl Kösem Dizisi Oyuncu Kadrosu, Konusu Ve Fragmanı

2015 – 2016 sezonunun dev projesinin tanıtım fragmanları yayınlandı ve dizi 12 kasım 2015 perşembe günü star tv ekranlarında başlıyor. Muhteşem Yüzyıl 3 sene üst üste o kadar çok izlenmiş o kadar çok beğenilmişti ki yapımcılar bir yenisini çekmeye karar verdi. Bu defa Kösem Sultan‘ı konu alacak. Dizinin kadın başrol oyuncusu için o kadar ünlü isimlerin adı geçti ki sonunda Beren Saat olması kararı verildi. Yapımcılar Beren Saat’le el sıkıştı, Beren Saat dizide Kösem Sultan’ı canlandıracak. Son olarak İntikam dizisiyle sükse yaratan Beren Saat diziye 9. bölümden itibaren dahil olacak.

Muhteşem Yüzyıl Kösem Oyuncuları Kadrosu

Tims Productions’un yapımcılığını yaptığı, Yılmaz Şahin’in yazdığı, Zeynep Günay Tan, Mert Baykal ve Deniz Koloş’un yönetmenliğini yaptığı Kösem Sultan’ın küçüklüğünü Anastasia Thsilimpou canlandıracak. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Muhteşem Yüzyıl Kösem aynı gün yayınlanacak olan bir çok diziyi geride bırakacak gibi görünüyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem’in başrollerini Beren Saat, Hülya Avşar, Ekin Koç, Erkan Koçak Köstendil, Mete Horozoğlu, Tülin Özen, Kadir Doğulu, Berk Cankat, Bade İşçil ve Ceyda Olguner gibi isimler paylaşıyor.

Muhteşem Yüzyıl Kösem Oyuncuları KadrosuKösem Sultan Kimdir?

Kösem Sultan Osmanlı tarihinin en önemli isimlerindendir. Evlat katili olmasıyla bilinmektedir. 1950 yılında Yunanistan’da doğmuştur ve asıl adı Anastasya‘dır. Henüz küçük yaşta 1. Ahmet’e haseki olmuştur. Zekasını kullanarak hem padişahı etkiledi hemde bütün sarayın kontrolünü ele aldı. Kösem Sultan’ın dört erek çocuğu olmuştur. Murad, Süleyman, İbrahim ve Kasım. Kızları ise Ayşe ve Fatma’dır. Kocasının ölümyle tahta kardeşi Sultan 1. Mustafa gemiştir sonra ise başka bir kadından olma Sulan 2. Osman’ın zamanında devlet işlerinde sözü geçmeye başlamıştır ve nihayet Kösem Sultan’ın küçük oğlu IV. Murat tahta çıkmıştır. Kösem Sultan IV. Murat üzerinden devleti yönetmeye başlamıştır. IV. Murat’ın geç yaşta ölümü üzerine diğer oğlu İbrahim tahta çıkmıştır. Oysaki İbrahim oldukça dengesiz görünüyordu ve kadınlarla olan ilişkilere hiç girmiyordu. 1. İbrahim çıkan bir isyan sonucu öldürülmüş Kösem Sultan’ın 6. yaşındaki torunu Sulan  IV. Mehmet yerine geçmişti. Uzun zaman Kösem Sultan‘ın idaresinde devam eden yönetim artık tehlike altındaydı Kösem Sultan’a bir kadın rakip çıktı. V. Mehmet’in annesi Turhan Sultan’la Kösem Sultan arasındaki mücadele sonucunda Kösem Sultan’ın bir gece dairesinde boğdurulmasıyla sona erdi.

Kösem Sultan Oyuncuları

Beren Saat (Kösem Sultan)

beren saat muhteşem yüzyıl kösem

26 Şubat 1984 Ankara doğumlu başarılı oyuncu 2015 yılında Bilkent Üniversitesi’nde bir söyleşide Türkiye’nin Yıldızları yarışmasında 2. olarak dikkatleri üzerine çekti ve profesyonel oyunculuğa böylelikle geçiş yaptı. İstanbul’da oturan güzel oyuncu Bilkent Üniversitesi’ni yarıda bırakmıştır. Kenan Doğulu ile evliliği bulunmaktadır. Hatırla Sevgili, Aşk’ı Memnu ve Fatmagül’ün Suçu Ne dizilerinde oynadığı karakterlerle kendini milyonlara sevdiren oyuncu Türkiye’de marka haline gelmiştir. Bu dizilerin yanı sıra İntikam, Avrupa Yakası, Aşka Sürgün gibi dizilerde de rol almıştır. Beren saat diziye 9.bölümden itibaren dahil olacak.

Anastasia Thsilimpou (Küçük Kösem Sultan)

Anastasia Thsilimpou muhteşem yüzyıl kösem

17 yaşındaki Yunanistan Doğumlu genç oyuncu henüz lise eğitimi görmektedir. Modellik için adım atan Anastasia Thsilimpou reklam filmleri için kamera karşısına geçmeye başlamıştı. 8 yaşında oynadığı Melek Kalbi dizisi sayesinde Yunanistan’da herkes tarafından tanınır hale geldi.

Hülya Avşar (Safiye Sultan)

hulya avsar muhteşem yüzyıl kösem

10 Ekim 1963 Balıkesir doğumlu 1.68 boyundaki Hülya Avşar’ın Kaya Çilingiroğlu ve Mehmet Tecirli ile iki evliliği olmuştur. Annesi Emel Avşar babası Celal Avşar ve Helin Avşar isminde kız kardeşi bulunmaktadır. Salkım Hanımın Taneleri, Yeşil Işık, Kalbin Zamanı, İki Genç Kız, Hababam Sınıfı Askerde, 72. Koğuş gibi filmlerde rol almıştır. Oynadığı filmlerin yanı sıra Zümrüt, Kasın Severse, Kadın İsterse gibi dizilerde rol almıştır.

Ekin Koç (Sultan 1. Ahmed)

ekin koç muhteşem yüzyıl kösem

15 Ağustos 1986 Antalya doğumlu genç oyuncunun tam adı İmset Ekin Koç’dur. Bilgi Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. 29 yaşındaki yetenekli oyuncu Vahide Gördüm ve Altan Gördüm’den oyunculuk dersleri almıştır. Sana Bir Sır Vereceğim, Benim Adım Gültepe gibi dizilerinde rol almıştır.

Erkan Koçak Köstendil (Şahin Giray Han)

erkan koçak köstendil muhteşem yüzyıl kösem

16 Ocak 1982 Bursa doğumlu yetenekli oyuncu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Sakarya Fırat, Merhamet, Ulan İstanbul gibi dizilerde rol almıştır. Yok Artık, Karabela gibi filmlerde rol oynamıştır.

Mete Horozoğlu (Zülfikar Ağa)

mete horozoğlu muhteşem yüzyıl kösem

11 Ekim 1975 Ankara doğumlu yetenekli oyuncunun Elif Sönmez ile 2011’den günümüze evlilikleri bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı bölümünü bitirmiştir. Kayıp, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Benim Adım Gültepe, Ayrılsak Da Beraberiz gibi dizilerde rol almıştır. Oynadığı dizilerin yanı sıra Taş Mektep, Kurtuluş Son Durak, Nefes: Vatan Sağolsun filmlerinde oynamıştır.

Tülin Özen (Handan Valide Sultan)

tülin özen muhteşem yüzyıl kösem

24 Aralık 1975 İskenderun doğumlu yetenekli oyuncu 1.63 boyundadır. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitimini tamamlamıştır. Altın Portakal ödülü kazanan Özen Beyaz Gelincik dizisinde Meryemce karakteri ile tanınmıştır.

Kadir Doğulu (III. Mehmed Giray)

kadir doğulu muhteşem yüzyıl kösem

19 Nisan 1982 Mersin doğumlu yetenekli oyuncu 1.78 boyundadır. Okan Üniversitesi’nde eğitimini tamamlamıştır. Küçük Sırlar, Pis Yedili, Fatih Harbiye gibi dizilerde rol oynamıştır.

Berk Cankat (Alex-İskender)

berk cankat muhteşem yüzyıl kösem

9 Mayıs 1984 Ankara doğumlu yakışıklı oyuncu Bilkent Üniversitesi grafik ve tasarım bölümünden mezun olmuştur. Sana Bir Sır Vereceğimi, Medcezir, Güzel Köylü gibi dizilerde rol oynamıştır.

Ceyda Olguner (Mahfiruz Hatice Sultan)

ceyda olguner muhteşem yüzyıl kösem

1987 Ankara doğumlu yetenekli oyuncu Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümü mezunudur. Olguner 1.77 boyunda, 55 kilodadır.

Nadir Sarıbacak (Bülbül Ağa)

nadir sarıbacak muhteşem yüzyıl kösem

14 Eylül 1977 Ankara doğumlu başarılı oyuncu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Beş Kardeş, Bana Artık Hicran De, Aldırma Gönül, Bende Özledim ve Leyla İle Mecnun gibi dizilerde rol oynamıştır.

Esra Dermancıoğlu (Cennet Hatun)

esra dermancıoğlu muhteşem yüzyıl kösem

7 Aralık 1968 Ankara doğumlu tecrübeli oyuncu Avrupa Yakası, Fatmagül’ün Suçu Ne?, Galip Derviş, Doksanlar, Serçe Sarayı gibi dizilerde rol almıştır.

Aslıhan Gürbüz (Halime Sultan)

aslıhan gürbüz muhteşem yüzyıl kösem

16 Şubat 1983 Çanakkale doğumlu yetenekli oyuncu Yahşi Cazibe dizisinden tanıyoruz.

Gülcan Arslan (Fahriye Sultan)

gülcan arslan muhteşem yüzyıl kösem

1 Mayıs 1986 Sakarya doğumlu yetenekli oyuncu Her Şeye Rağmen, Gurbet Kuşları, Bir Çocuk Sevdim, Arka Sokaklar gibi dizilerde oynamıştır.

Alma Terzic (Handan Sultan)

alma terzic muhteşem yüzyıl kösem

11 Temmuz 1987 Bosna Hersek doğumlu genç oyuncu 1.70 boyunda ve 50 kilodadır. Sarı saçları ve mavi gözleriyle herkesi etkilemektedir. Vücut ölçüleri 90-60-91’dir.

Eylem Yıldız (Kalfa)

eylem yıldız muhteşem yüzyıl kösem

26 Mart 1978 İstanbul doğumlu başarılı oyuncu Galip Derviş, Asmalı Konak, Urfalıyam Ezelden gibi dizilerde rol oynamıştır.

Sahra Şaş (Dilbet hatun)

sahra şaş muhteşem yüzyıl kösem

1994 İstanbul doğumlu genç oyuncu Adını Kalbime Yazdım ve Tatar Ramazan dizilerinde rol oynamıştır.

Tolga Tuncer (Nasuh Efendi)

tolga tuncer muhteşem yüzyıl kösem

Levent Yılmaz (Şyhülislam Mustafa)

levent yılmaz muhteşem yüzyıl kösem

1948 Ankara doğumlu usta oyuncu Çemberimde Gül Oya, Ateş ve Barut, Sis ve Gece, Hayat Var, Yer Gök Aşk gibi dizilerde rol oynamıştır.

Nurinisa Yıldırım (Dudu Hanım)

nurinisa yıldırım muhteşem yüzyıl kösem

1948 Tunceli doğumlu başarılı oyuncu Ankara Devlet Konservatuarı bölümü mezunudur. Kış Masalı, Bıçak Sırtı, Seher Vakti, Hayalet gibi dizilerde rol almıştır.

Zeljko Erkic (Enzo)

zejko erkic muhteşem yüzyıl kösem

25 Temmuz 1981 Bosna Hersek doğumlu yetenekli bir oyuncudur.

Mehmet Kurtuluş (Derviş Mustafa Paşa)

mehmet kurtuluş muhteşem yüzyıl kösem

27 Nisan 1972 Uşak doğumlu Türk kökenli Alman bir oyuncudur.

Melisa İlayda Özcanik (Dilruba Sultan)

melisa nisa özcanik muhteşem yüzyıl kösem

Alihan Türkdemir (Şehzade Mustafa) Çocukluğu

alihan türkdemir muhteşem yüzyıl kösem

Emre Erçil (Hacı Ağa)

emre çil muhteşem yüzyıl kösem

1971 Ankara doğumlu Bilkent üniversitesi M.S.S.F Tiyatro Bölümü mezunudur. 1.79 boyunda kumral koyu kahverengi gözlü Behzat Ç dizisinde Bahri karakteriyle tanınmıştır.

Meral Çetinkaya (Kahin Kadın) Konuk Oyuncu

meral çetinkaya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Mart 1975 Bursa doğumlu tecrübeli oyuncu Yavuzer Çetinkaya ile evlidir. 70 yaşındaki Çetinkaya Bizimkiler, Yazlıkçılar, Gülbeyaz, Binbir Gece, Öyle Bir Geçer Zaman Ki gibi dizilerde rol oynamıştır.

 

Muhteşem Yüzyıl Yeni Bölüm Fragmanı

Muhteşem Yüzyıl Kösem Oyuncuları konusu yeni bölüm fragmanı Son bölüm

Yorum Yap

Bu konuya henüz bir yorum yapılmadı.